404,您请求的文件不存在!

404

404,您请求的文件不存在!

Termékek

Otthonát négy egyszerű lépés választja el a maximális biztonságtól:

  • helyszíni felmérés, árajánlat kérés, megrendelés
  • meglévő bejárati ajtó bontása
  • új HiSec minőségű biztonsági ajtójának beépítése
  • helyreállítás és a bontás során keletkezett törmelékeket, valamint régi ajtójának elszállítását vállaljuk

Egy pár extra kellék, ami növeli ajtója értékét:

Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket!

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

Tisztelt Vásárlónk!
Köszönjük, hogy a mi biztonsági ajtó kínálatunkból választott!

Útmutatónkkal segítséget kívánunk nyújtani abban, hogy az Ön által vásárolt, magas műszaki színvonalat képviselő termék használata, hosszú időn keresztül az Ön megelégedésére szolgáljon.

Amennyiben betartja következő útmutatásainkat, a szerkezet működésére 5 év szavatosságot vállalunk. Kérjük, hogy a beépítés megkezdése előtt a teljes útmutatást szíveskedjen, figyelmesen áttanulmányozni.

A termék gyártását megelőző helyszíni felmérést, házhoz szállítását és szakszerű beépítését javasoljuk szakemberre bízni. Ellenkező esetben a nyílászárók szakszerűtlen beépítéséből adódó károkért a forgalmazó nem vállalja a felelősséget.

FONTOS TUDNIVALÓ!

A nyílászáró szerkezetet előre elkészített, készre vakolt falnyílásba kell beépíteni.

A szerkezetet hagyományos módon BEFALAZNI TILOS!

MÉRETEK ÉRTELMEZÉSE:

A készre vakolt falnyílás mérete a névleges méretével megegyező legyen. A nyílászáró külső tokmérete ugyanis 1-1 cm-rel kisebb a névleges falnyílás méreténél, így a beépítéshez 1-1 cm elhelyezési hézag áll a rendelkezésre.

Pl.: 90-es névleges méretű ajtó esetében:

Tok külsőmérete: 90x205cm
Falnyílás mérete: 92x206cm (a képen illusztrálva CxH)
A falnyílás magassági méretét a padlóvonaltól kell mérni, ebben az esetben felül 1 cm elhelyezési hézag áll rendelkezésre. Mivel a küszöb és az ajtótok egymástól külön kerül beépítésre, a küszöb elhelyezésénél ügyelni kell a tok magasságának meghatározásakor, hogy a küszöböt a padlóra, vagy a pedig a padlóval egy síkban szeretnénk beépíteni.

Kávás falnyílásba való beépítésnél a káva takarása az ajtótokra max. 35 mm lehet.

BEÉPÍTÉS MENETE:

Lebontjuk a védőfóliát a tokról.
Az ajtótok oldalsó és felső részeit megfelelően egybeillesztjük a kialakított acélfülekkel, amit az összeillesztést követően egymástól eltérő irányban egy kalapács segítségével összekalapáljuk. Az összekalapálás során ügyeljünk arra, hogy a két tok találkozásánál ne maradjon rés.
Az összekalapált tokot behelyezzük a falnyílásba, majd ékek segítségével vízszintes és függőleges helyzetben rögzítjük, ügyelve arra, hogy az ékelésnél a tok ne deformálódjon, sarkai derékszögben maradjanak.
Rögzítjük a tokot a szerelő csavarokkal. A tok furatain keresztül a falazatnak megfelelően fúróval készítjük a csavarok furatait. Ajtónként 12db tokrögzítő csavarral, 30cm-enként kell rögzíteni a tokszerkezetet a határoló falszerkezethez. A rögzítést téglafalnál legalább 15 cm mélyen, 12 mm átmérőjű köracél tartószilárdságával egyenértékű erősséggel, betonfalnál legalább 10 cm mélyen, 10 mm átmérőjű köracél tartószilárdságával egyenértékű erősséggel kell biztosítani.
Az elhelyezési hézagot poliuretán habbal töltjük ki. A habosítás előtt a tokot belülről ki kell támasztani. Poliuretán habos tömítéskor megvárjuk míg a hab kikeményedik, majd a felesleget eltávolítjuk. A hézagot külső oldalról tartósan rugalmas szilikon tömítőanyaggal tömíthetjük. Ügyeljünk arra, hogy a tűzálló AP30, APX3010, valamint a APX 3010D típusú ajtóknál az elhelyezési hézagot tűzálló poliuretán habbal kell kitölteni. A tűzálló ajtók elhelyezési hézagát sima, nem tűzálló poliuretán habbal TILOS kitölteni.
Felszereljük a szárnyat és ellenőrizzük a szerkezet működését.
Amennyiben szükséges a nyílászáró külső és belső oldalait borítólécekkel látható el.

FONTOS TUDNIVALÓ!

A nyílászáró körüli utólagos munkálatok (pl.:vakolás, betonozás) következtében a nyílászáró felületi károsodást szenvedhet, ezért az ilyen jellegű tevékenységeket célszerű szakemberrel, vagy még a nyílászáró beépítését megelőzően elvégeztetni.

KEZELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ

Az ajtók egykezes működtetésű nyíló vasalattal szereltek.

Zárt állás: Zárt állásban a nyílászárók légmentesen zárnak (kb. 50 Pa nyomáskülönbségig). Ebből következően a helyiség szellőzését biztosítani kell.

FONTOS TUDNIVALÓ!

A nem elégséges szellőztetés esetenként páralecsapódást,ezáltal penészedést, alakváltozást és felületi károsodást okozhat az ajtón vagy a falazaton. Az ebből eredő károsodásokra a forgalmazónak garanciavállalása nem vonatkozik.

VASALAT BEÁLLÍTÁSA

A vasalat minden szerkezetnél a beépítő állítja be. Utólag a vasalatok beállítására az ajtólap leemelése után van lehetőség.

KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ

Annak érdekében, hogy a nyílászáró hosszú ideig kifogástalanul működjön, kérjük az alábbi javaslataink betartását.

FESTÉS

A gyárilag készre felületkezelt szerkezetek átfestése nem engedélyezett és szigorúan TILOS!

FELÜLETI ÁPOLÁS, UTOLAGOS KEZELÉSE

Évente két alkalommal – ősszel és tavasszal – javasoljuk a kereskedelmi forgalomban erre a célra kapható ápolószerrel történő kezelését, mely speciális anyagának köszönhetően nem roncsolja a felületet, de az időjárással szemben hosszú távú védelmet jelent a nyílászáró számára. Ha a bevonaton sérülés található, azonnali javításra van szükség.

VASALAT KARBANTARTÁSA

A mozgó, egymáson csúszó alkatrészeket évente két alkalommal –vigyázva, hogy a kenőanyag ne kerüljön az ajtó felületére – vékonyan be kell olajozni és a fellazult csavarokat után kell húzni.

TISZTITÁS

A szerkezeteket a háztartásban használt semleges mosószerekkel lehet tisztítani. Nitró-alapú tisztítók használata TILOS! Tisztításhoz langyos vizet használjon! Ne tisztítsa a felületet szemcsés súrolószerrel és karcolást okozó eszközökkel!

UA-34966448-1